2410 251920, 6985 748673

Η φιλοσοφία μας

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ
Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει και συνεχίζει να απασχολεί τους εκπαιδευτικούς κύκλους, ωστόσο εμείς δεν θα επιδιώξουμε να εξηγήσουμε στον μαθητή τα είδη μεθοδολογίας που μπορούν να εφαρμοστούν στη διδασκαλία ξένων γλωσσών σήμερα. Βασικός στόχος μας, μέσω αυτού του link, είναι να ενημερώσουμε μαθητές και γονείς ότι οι καθηγητές του κέντρου μας βασίζονται στις επικοινωνιακές προσεγγίσεις για την επιλογή υλικού και την πραγματοποίηση των μαθημάτων. Μ’αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε να δώσουμε προτεραιότητα στην εξέλιξη των προφορικών ικανοτήτων, ευνοώντας την ενεργή συμμετοχή των μαθητών, βοηθώντας τους να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και δίνοντάς τους πρωταγωνιστικό ρόλο στην αίθουσα. Αυτή η προσέγγιση, η οποία έχει ώς στόχο την χρήση της γλώσσας, βασίζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ατόμου. Είναι προφανές ότι ένα παιδί 8 χρονών δεν θα έχει τις ίδιες ανάγκες με ένα παιδί 16 χρονών. Το ίδιο ισχύει και για ένα μαθητή που σκοπεύει να ταξιδέψει σε μία ισπανόφωνη χώρα και θα πρέπει να προετοιμαστεί με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που θα ακολουθήσει ένας μαθητής που θα συμμετέχει στις εξετάσεις D.E.L.E του Instituto Cervantes.

Η SUGESTOPEDIA είναι μία θεωρία στην οποία βασίζεται η φιλοσοφία του κέντρου μας. Όλες οι εγκαταστάσεις έχουν σχεδιαστεί και διακοσμηθεί με μεγάλη λεπτομέρεια για να προδιαθέτουν και να εμπνέουν τους επισκέπτες, τους μαθητές και τους καθηγητές. Αυτό περιλαμβάνει χρώματα, άνετους χώρους, φως, διακόσμηση, φωτογραφίες, οπττικοακουστικό εξοπλισμό και τοποθεσία. Οτιδήποτε είναι γύρω μας μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την διαδικασία εκμάθησης, και αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί συνειδητά ή ασυνείδητα.Εξάλλου δεν είναι καινούρια η άποψη ότι ένα ήρεμο, φιλικό, φωτεινό και ευχάριστο περιβάλλον πάντα εμπνέει και παρακινεί τους μαθητές να μάθουν την γλώσσα. Γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο αισθανόμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι για το περιβάλλον που κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε. Πολλές φορές είναι τόσο σημαντικό ΤΟ ΤΊ, δηλαδή οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται (μάθημα, σεμινάρια, ταινίες, κτλ.), όσο το ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ και ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ οι συγκεκριμένες δραστηριότητες. Αυτή ήταν ακριβώς μία από τις βάσεις στις οποίες βασίστηκε η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου.

“Στα μαθήματά μας ο μαθητής είναι ο αληθινός πρωταγωνιστής”

Δεν έχει νόημα να κάνεις μάθημα γλώσσας χωρίς να την χρησιμοποιείς. Από την μεριά μας προσπαθούμε να δώσουμε να καταλάβουν οι μαθητές μας ότι η γλώσσα είναι κάτι ζωντανό και θα πρέπει να συνηθίσουν να την χρησιμοποιούν από την αρχή, χωρίς να φοβούνται μήπως κάνουν λάθος.Η εμπειρία μας, μας λέει πως όσο το δυνατόν περισσότερο εξασκείται η γλώσσα στα μαθήματα τόσο πιο πολύ ωφελούνται οι μαθητές μακροπρόθεσμα. Γι’αυτό και παροτρύνουμε συνεχώς όλους αυτούς που βρίσκονται στον χώρο μας (καθηγητές, μαθητές) να επικοινωνούν στα Ισπανικά και μέσα αλλά και έξω από την αίθουσα, όταν είναι δυνατόν, έτσι ώστε να δημιουργείται ένα αυθεντικό περιβάλλον.

Ωστόσο, κατανοούμε πως είναι αρχικά δύσκολο για τους μαθητές να αποκτήσουν την σιγουριά για να αρχίσουν να μιλάνε, απλά μέχρι να το επιτύχουν μπορούν να υπολογίζουν στη βοήθεια που παρέχουν οι καθηγητές μας (προετοιμασμένο προσωπικό που γνωρίζει να προσαρμόζεται οποιαδήποτε στιγμή στις ανάγκες κάθε μαθητή ξεχωριστά, καθώς επίσης και στις ανάγκες του τμήματος).

“Στο Hispamundo
ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ”

Στην εποχή μας, πολύς κόσμος καθώς αποφασίζει να μάθει μία ξένη γλώσσα, κάνει το λάθος να καταλήγει αποκλειστικά σε καθηγητές που προέρχονται από την χώρα όπου ομιλείται η γλώσσα. Το ερώτημα είναι: Το να προέρχεσαι από την χώρα στην οποία ανήκει η γλώσσα που μαθαίνεις, σημαίνει επαγγελματική εγγύηση; Είναι κάποιος ικανός να διευκολύνει την διαδικασία εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας ΜΟΝΟ επειδή προέρχεται από την χώρα της γλώσσας;

Στο Hispamundo συνεργαζόμαστε εν μέρει με καθηγητές που προέρχονται από ισπανόφωνες χώρες, αλλά δεν θεωρούμε αυτό και μόνο ΒΑΣΗ της επιτυχίας μας. Κατά τη γνώμη μας, το πιο σημαντικό είναι ένας συνδυασμός επαγγελματισμού, πανεπιστημιακής μόρφωσης, ικανότητας μετάδοσης γνώσεων, όρεξης και αγάπης για την γλώσσα και διεθνούς εμπειρίας. Όλα αυτά μαζί δημιουργούν την ιδανική συνταγή για ένα μοναδικό πιάτο. Ελάτε να το δοκιμάσετε!

Pin It on Pinterest